El projecte

PER QUÈ AQUEST PROJECTE?
La idea d’aquest projecte sorgeix de la constatació de la manca d’un material audiovisual com aquest en català, tot i haver-hi un gran nombre a la xarxa en castellà. Des de Blendercat ja fa un parell d’anys que vam muntar el web blendercat.org per ajudar a cobrir la mancança sobre el coneixement de Blender a nivell associatiu ii ara volem fer un pas més enllà amb aquesta serie de càpsules de referència que englobarà tots els aspectes del programari lliure. D’aquesta manera, doncs, volem contribuir a fer possible la filosofia del programari lliure

PER QUÈ EL TÍTOL PROGRAMARI LLIURE LA SERIE?
El títol parteix de la idea que quant cerques a internet informació sobre programari lliure està dispersa, en anglès i castellà majoritariament i quan trobes res en català és estrictament sobre Linux. Podem dir, doncs, que utilitzant els mateixos termes de recerca, amb la cua la serie, estem donant a entrendre que és un programa e tv, tipus reportatges petits sobre tot el que engloba el p.lliure.

QUIN CONTINGUT TINDRÀ?
La idea són 20 capítols de 5 minuts per temporada.
Els continguts aniran suggerint programes i SO diversos per crear una guia de recomanacions sobre el programari lliure que reflecteixi l’ús professional i no professional d’aquest programari.
Cada capítol es compon d’una breu descripció sobre 2 o tres programes explicant el seu ús i, una entrevista a un usuari sobre un quart programa que es pot o no haver citat abans. Al final del programa, uns segons de reflexió sobre un lema o frase d’algun guru del moviment programari lliure.

NOMÉS 75€ PER CAPITOL?
Sí, hem comptat que entre desplaçaments, dietes i despeses varies podiem aconseguir fer un sol capitol per només 75 euros. 75 x20u= a 1500€ que demanem pel projecte.
Amb que ens els gastem?: Bàsicament en desplaçaments; Benzina (40€) i peatge (9€). Dietes (24€, 8€ menu x 3 persones; 2 de l’equip tècnic i l’entrevistat).Ah!, i cafè (2€) que si no, no rendim.TOTAL 75€.

QUI FORMA L’EQUIP D’AQUEST PROJECTE?
Idea, guió i direcció – Marçal Mora
Realització i post-producció – Equip tècnic TV Calella
Coordinadora equip ENG: Anna Rodon
Barbara Escobar – Presentadora
Grafisme i disseny gràfic – Abraham Castilla
Assessor Capitols – Xavier Gassó
Col·laboradors: Socis del Blendercat / Afins al programari lliure (varia segons tema del programa).
Música programa: Rapata-Chapata

QUAN I ON ES FARÀ LA PRESENTACIÓ DE LA SÈRIE?
Es farà una primera presentació de la sèrie al setembre del 2013 a la Fira de l’Alt Maresme a la ciutat de Calella. L’acte serà patrocinat per la TV Calella i es convidaran els mecenes i tindrà lloc al Stand de projeccions de la Fira, al Passeig Puigvert de Calella. Hi participarà l’equip responsable dels reportatges, convidats del programa i personal que hi ha col·laborat.

PUC AJUDAR D’ALGUNA ALTRA MANERA?
Independentment que us feu mecenes o no, ens podeu ajudar a difondre al màxim aquest projecte entre els vostres contactes. Hi ha diverses maneres de difondre’l:
· Mitjançant el nostre web:www.blendercat.org
· Publicant una noticia al vostre blog o web ·
Seguint el twits dels Blendercat: @blendercat2012

ÉS EL PRIMER PROJECTE AUDIOVISUAL de Blendercat?
En absolut. A Blendercat tenim una llarga experiència publicant material audiovisual, fent entradetes per a programes de TV, Infografia per a la Challenge, Presentacions i videomappings al Festimatge. Pot veure algunes mostres a::

Videomapping a la façana de l’Ajuntament de Calella en motiu del Festimatge 2012
Intros de recorregut per a la prova esportiva del triathlo, challenge Maresme Costa Brava
Flashmob per a la Marató de TV3 de l’escola Pia de Calella
Curt el bateig en commemoració dels 75è aniversari dels Geganters i Grallers de Calella

ESTUDIANTS O AUTODIDACTES?
Per accedir a un lloc de feina has de presentar les teves titulacions. Referent als coneixements informàtics hi ha les TIC. Que ara per ara pots treure’t el certificat si vols tenir un diploma.

La formació en tecnologies de la informació i la comunicació és una de les majors prioritats d’aquest segle. Durant els darrers anys han augmentat de forma progressiva el nombre de cursos que s’ofereixen, el volum d’inscripcions és creixent a cada centre i, d’acord amb l’evolució de les noves tecnologies, s’hi afegeixen nous monogràfics i tallers arreu on s’imparteixen.

Però per al programari lliure avui en dia encara no està del tot resolt. Per aquest motiu i per la constància de que sí que hi ha cursos de programes, per exemple 3D, amb llicència però que tenen un cost excessivament elevat (una mitjana de 8.000 € per curs) donem a conèixer la comunitat Blender a Catalunya o el que es el mateix Blendercat. Gràcies a les trobades de l’associació, impartim cursos i tallers a baix cost amb la voluntat d’oferir qualitat i professionalitat en l’ensenyament d’aquestes eines informàtiques.

BLENDERCAT però ha vist superada les seves expectatives i sota la filosofia del programari lliure, també està obert a tot tipus de programari i no exclusivament el Blender, tot i que hi estem especialitzats.

La creació d’una sèrie sobre el Programari lliure és un d’aquest exemples no excloent